top of page
Image by Kai Pilger

LOOPBAAN COACHING .

Image by Brooke Cagle
Original_on_Transparent_edited-removebg-preview.png

Waarom veel mensen ontevreden zijn in hun werk, maar toch geen nieuwe baan zoeken !

1 op de 5 Nederlanders voelt zich 'opgesloten in een baan', wat negatieve gevolgen kan hebben volgens onderzoek van Merel Feenstra-Verschure. Het blijven zitten zonder actie kan leiden tot mentale problemen, stress en uitputting. Mensen blijven gemiddeld 2,5 jaar in deze ontevreden werksituatie zonder te handelen. Het is belangrijk om eerder bewust te worden van dit gevoel en actie te ondernemen, in plaats van te wachten op externe triggers. Het advies is om vaker te reflecteren op de motivatie en tevredenheid in het werk, zelfs wanneer alles goed lijkt te gaan.

Elk doel begint met één stap .

Original_on_Transparent_edited-removebg-preview.png

Waarom doe ik wat ik doe? Wat motiveert mij? Wat geeft mij energie? Het komt regelmatig voor dat medewerkers vanuit een soort moeten in hun werk blijven “hangen”.
“Ik heb nu een vaste baan”, “je weet nu wat je hebt” zijn veel gehoorde opmerkingen.

Loopbaantraject .

In een kortdurend loopbaantraject krijgen we antwoorden op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? 

Durf te laten zien waar je goed in bent en wat jij anderen te bieden hebt. Iemand die jou (nog) niet kent moet uiteindelijk een goed beeld krijgen van wie jij werkelijk bent. Dit beeld krijgen we door middel van diverse testen die ik met je ga afnemen.

 

Je krijgt hierdoor inzicht in je talenten, uitdagingen en drijfveren. Welke sectoren en beroepen mogelijk bij jou passen. 

Wat kan ik verwachten ?

Na het vaststellen van je zoekprofiel, begeleid ik je bij het solliciteren. Ik help je bij het kiezen van een geschikt cv, het opstellen van een persoonlijk profiel en het gebruik van LinkedIn. Daarnaast geef ik tips om een overtuigende sollicitatiebrief te maken en bereid ik je voor op sollicitatiegesprekken, zodat je zelfverzekerd en professioneel het gesprek aan kunt gaan. Je leert gebruik te maken van de STARR-methodiek en ik help je om de vraag "vertel eens iets over jezelf" effectief te kunnen beantwoorden. Het doel is om potentiële werkgevers te overtuigen dat jij de oplossing bent voor hun personeelsprobleem.

Image by krakenimages

“Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen loopbaan .

Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen loopbaan. Jij maakt de keuzes, jij bepaalt wat je over jezelf vertelt en op welke manier je aan de slag gaat. Als coach zal ik jou vragen stellen zodat jij duidelijk krijgt welke weg jij wilt gaan met het oog op jouw loopbaan.

bottom of page